zaterdag 31 december 2011

Treffend Sprekend - december 2011

25122011
Onderzoek is eigenlijk heel confronterend: het duwt je met je neus op je onwetendheid, je gaat naar een plek toe waar nog niks is. Terwijl het zo lekker is je te omringen met zekerheden. ...   Een theoreticus bekijkt de natuur, voorspelt nieuwe verschijnselen en hoopt stiekem dat er iets anders gebeurt.
Robbert Dijkgraaf


20122012
Wacht niet op de bijzondere momenten,
maar maak de gewone momenten bijzonder.
...
Life is
what happens
to you
while you're
busy making
other plans
...
Onze vreugde en verdriet
hoop en verwachting
worden als vanzelf meegevoerd
over de drempel van de tijd
het nieuwe jaar binnen.
Kerstkaart 2011

24122012
Ik word ouder, maak nieuwe dingen mee en Tonio blijft stilstaan. 
De afstand wordt steeds groter.
Moeder Tonio


24122012
De tour win je in bed
Joop Zoetemelk


21122012
Zeilen is niet iets briljants doen, maar simpele dingen goed doen. Met zeilen de wind proberen te slim af te zijn, dat bestaat niet. Je komt over de finish en dan ben je twee seconden intens blij. Die paar seconden maken 2½ maand afzien goed. Misschien dat ik volgend jaar bij de OS 5 seconden blij ben. Ha, misschien iets langer.
Marit Bouwmeester


20122011
Van Nergenshuizen naar Waardanook. 
Misschien naar Verweggistan?


16122011
Elke keuze die je maakt, beperkt je in je vrijheid. Dat maakt het zo moeilijk, omdat je heel bang bent de verkeerde keuze te maken. Ik wil immers niet alleen een goede keuze maken, ik wil de beste keuze maken.


16122011
Boven de vijftig heb je meer ervaring dan toekomst, dus vertel je meer over vroeger


14122011
We moeten het dak repareren als de zon schijnt
Managementboek


14122011
Bob was ontzettend goed in op het verkeerde moment de verkeerde dingen tegen de verkeerde mensen te zeggen. ... De Jong had klasse, niet de uitstraling. En keek vaak of hij weer de laatste trein had gemist. ... Soms was hij tijdens de race al zo bezig met de vraag hoe hij op het hoogste trapje van het erepodium zou springen, dat hij vergat te schaatsen. ... Een wereldtitel win je, een wereldrecord overkomt je
Gekke Bob


13122011
Een vliegtuig heeft geen kofferbak, dus gaan we vaak met de auto naar Marokko
Ik krijg elke week 50 cent zakgeld. Ik spaar om een nachtje in een kasteel te kunnen slapen en ik wil graag een keer met mijn nichtje naar Australiƫ. ... Ik wil wel graag een vrouw, dan kunnen we samen boodschappen doen en koken. Misschien kan ik dan niet alles, maar kan zij mij helpen met kruiden.
Waar wil je later wonen?
In een villa samen met Lauren. Dan word ik de klusjesman van het huis. Later wil ik ook klusjesman worden. Ik wil in een hele grote stad gaan wonen. Maar ik denk niet dat zo’n grote stad al bestaat.
Portret van een kind in zijn slaapkamer (Volkskrant)


10122011
Schrijven is een manier om de innerlijke projector van lezers aan te zetten. Mensen gebruiken woorden om hun verbeelding een duw te geven. De lezer is de filmer van de tekst, de verbeelder van het geschreven verhaal. .... Mijn zoon van dertien keek kwispelend toe.
Giphart


09122011
De trein rijdt iets langzamer wegens infrabeperkingen
Treinmachinist


04122011
In zijn werk gaat hij uit van de stelling dat alles wat over Boven gezegd wordt van beneden komt: eerst waren er mensen en toen religie en toen goden en God. Hiermee huldigt hij als theologisch beginsel, dat religie - ook het christelijke geloof - een menselijke constructie is, een erfenis afkomstig van verre voorouders, die met behulp van hun verbeelding betekenis verleenden aan een wereld die uit zichzelf geen betekenis meebrengt. Ook het christendom is voor hem een traditie waarvan de waarde is gelegen in de zin die het aan het leven verleent
Wikipedia over Kuitert


04122012
In de ogen van de Chinese leiders illustreert de huidige eurocrisis vooral dat het Oude Continent echt oud begint te worden. ... China is het voornaamste argument voor een verenigd Europa. ... Het angstbeeld dat Europa wordt opgekocht door de Chinezen is nog verre van bewaarheid. Juist het omgekeerde dreigt. Investeringen betekent nieuwe activiteiten en banen. Het uitblijven ervan is is mogelijk nog erger.
Volkskrant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten