vrijdag 30 september 2016

Treffend Sprekend - september 2016

20160929
De fiets was de laatste technologische ontwikkeling die iedereen begrijpt
?

20160929
Wat of 
Wat als
Wat nu
?

20160929
Pour Jean et alleman
Met je jassie binnenste buiten is de passie niet meer te stuiten

20160929
Kruidenboter is goed voor de botontkalking en het smeren van de gewrichten
Volgens buurman Peter 

20160924
De eerste zin die ik lees is: Hoi ik ben Amy, ik heb een boek geschreven. Oh echt? Bedankt. Ik dacht eerst nog even dat het een boterhammentrommeltje was.
Boekrecensie door Maxim Hartman - Volkskrant 10 sept

20160924
In het Engelse parlement (een van de oudste ter wereld) zitten twee partijen op smalle bankjes tegenover elkaar. De afstand tussen de Tories en de Labour-parlementariërs is precies 2 zwaarden lang, zodat een debat uitsluitend met woorden gevoerd kan worden. Maar dan wel op het scherpst van de snede; de oppositie wordt recht in de ogen gekeken.
Artikel Volkskrant n.a.v. boek over parlementsgebouwen - 16 sept 

20160924
Als politici zeggen 'waar het werkelijk om gaat' en vervolgens hun eigen vraag gaan beantwoorden, dan maakt Boonman ze snel duidelijk dat het gaat om de vraag die hij heeft gesteld. En of ze daar alsjeblieft antwoord op willen geven. En wel nu. 
Kees Boonman beleeft dinsdag zijn 40ste Prinsjesdag als journalist - Volkskrant 19 sept

20160924
Ik jaag de laatste tijd veel op leeuwen. Waar jaag je dan? Op de Veluwe. Op de Veluwe? Hoeveel leeuwen heb je al geschoten? Nul. Nul? Haha, dat is ook niet veel! Nou ...? Voor de Veluwe!
Column Iona - getallengrappen Volkskrant 17 sept

20160924
De IgNobelprijs - de wetenschap laat zich van zijn hilarische kant zien
Verschuere wint in de categorie psychologie, 'vanwege het aan 1.000 leugenaars vragen hoe vaak ze liegen, én het geloven van de antwoorden', volgens de jury. De prijs voor de literatuur is gewonnen door de Zweedse schrijver Sjöberg voor zijn autobiografie in 3 volumes over het genoegen van het verzamelen van vliegen die dood zijn en van vliegen die dat nog niet zijn. De prijsuitreiking op Harvard wordt afgesloten met de traditionele slotzin: 'Als u geen IgNobel heeft gewonnen - en vooral als u er wél een won - volgend jaar beter.'
Volkskrant 23 sept

20160924
De sfeerverlichting op het terras komt van het stoplicht op de hoek.
Bespreking Grandcafé De Kamer Slagharen - Prijs Kwaliteit 8,5 - Volkskrant 17 sept

20160918
Fantasie is het begin van de werkelijkheid
Barbara Tammes - Ansen Theehuis

20160918
Confidence is not for sale
Gezien ergens

20160918
If you have an apple and I have an apple and we exchange the apples then you and I will still each have one apple. But if you have an idea and I have an idea and we exchange these ideas then each of us will have two ideas.
George Bernard Shaw

20160918
Piekeren neemt de zorgen voor morgen niet weg, maar wel de kracht van vandaag.
Quote van vandaag - 25 aug

20160918
Ren nooit achter iets aan, maar omarm wat je tegenkomt
Ramses Shaffy - Dagelijkse Gedachte 17 sept

20160918
Als Hillary Clinton voor de verkiezingen van november zou komen te overlijden, dan kan ze het presidentschap vergeten. Dat denkt Amerikakenner Charles Groenhuijsen. Volgens hem zou haar dood funest zijn voor haar kansen. 
De Speld - jouw vaste prik voor Betrouwbaar Nieuws - Volkskrant 14 sept

20160918
Het hoofd van de Russische anticorruptie-eenheid is gearresteerd nadat in een van zijn appartementen in Moskou voor ruim € 120 mln aan papiergeld was gevonden. De man had het geld in stapels dozen en plastic zakken opgeslagen in een woning die hij speciaal had gekocht om het geld in op te slaan. Het werd al jarenlang niet bewoond. Wel kwamen familieleden soms langs, maar ze vertrokken vrijwel weer meteen.
Volkskrant 14 sept

20160918
Liever slordig gelukkig, dan perfect gestrest
Becker & Jutta Meyer-Kles - Dagelijkse Gedachte 9 sept

20160914
Voor de organisatie van de G20 heeft China iedere andere gastheer overtroffen. De kosten van het tweedaagse evenement (22 mld euro) zijn vijf keer zo hoog als de hele Olympische Spelen van Rio. Hangzhou moest veranderen in een paradijs voor de 20 leiders. Er zijn ondermeer overal bomen geplant, wegen aangelegd en versieringen aangebracht. Vanaf het vliegveld is een nieuwe kogeltreintraject aangelegd en op bilboards wordt de stad aangeprezen als de prachtigste stad van de wereld. Om dat waar te maken, zijn voor alles wat lelijk is muren opgetrokken. Alle kantoren in de stad zijn vanaf maandag voor 7 dagen gesloten en alle werknemers zijn op vakantie gestuurd met gratis vouches. 
Volkskrant 5 sept

20160914
Als je weet
wat je doet
kun je doen
wat je wilt
Overlijdensadvertentie Volkskrant 5 sept

20160914
Wat een verademing zou dat toch zijn, als school niet meer de plaats is waar kinderen wordt verteld wat ze moeten denken, voelen of geloven. Daar is onderwijs niet voor. School is om kinderen zelfstandig te leren nadenken over de wereld, en hen zelf verantwoordelijk te maken voor hun eigen leven. Nu houdt het verzuilde onderwijs de integratie van allochtone leerlingen tegen. Maar God hoeft niet geweerd te worden in het onderwijs. School is bij uitstek de plaats waar kinderen kennismaken met mensen van een ander geloof, waar ze leren wat de andere godsdiensten inhouden. 
Column Aleid Truijens - Volkskrant 3 sept

20160904
Elke minuut boosheid kost je 60 seconden geluk.
Ralph Waldo Emerson - Citaten.net

20160904
Waarom dan toch die breuk, het einde van een 35-jarig huwelijk - Hans en Ans waren al sinds de middelbare school bij elkaar? 'We zien het niet als het einde, maar als de volgende fase. We waren toe aan een nieuwe stap. Eerst gingen de kinderen het huis uit en nu gaan Ans en ik ook het huis uit, zo kun je het zien. Kijk, vroeger werden mensen niet zo oud, toen ging je na een relatie van 35 jaar je kist in. Nu is dat anders. Ik wil 120 worden, dus dat betekent dat je nog 65 jaar samen doorgaat. Dat had prima gekund, maar is het uitdagend genoeg, halen we voldoende uit het leven?
Interview met Hans Ubbink (mode) - Volkskrant 3 september

20160904
Als een rommelig bureau staat voor een rommelige geest, waarvoor staat een leeg bureau dan?
Albert Einstein - Dagelijks Gedachte

20160904
Maar het wordt wel moeilijker voor de boetieks om te overleven. Je kan niet meer zoals 25 jaar geleden winkeltje spelen, de rekken volhangen en afwachten tot de klant zich meldt. Een persoonlijke band creëren is belangrijk. Je moet de flair hebben om tegen de klant te zeggen: ik hoor dat je een kleinkind hebt gekregen, of: hoe is het met de hond?
Interview met de familie Dheedene, de machtigste modefamilie in de Benelux - Volkskrant 3 september. 

20160904
Leef vanuit je verbeelding, niet vanuit je geschiedenis
Stephen Covey - Dagelijkse Gedachte

20160904
Chinese goudenmedaillefabriek - afgedankte turner slaapt in kartonnen doos
Als 9-jarige boerenjongen kwam Zhang terecht in de sportschool van Hebel. China heeft duizenden van zulke staatssportscholen, waar zo'n 250.000 atleten niets anders doen dan trainen. 'Je leert er niets, behalve een topprestatie leveren. Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven geïsoleerd van de samenleving in een sporthal doorgebracht.' Na de achillespeesblessure was het gebeurd en werd Zhang afgedankt met een bedrag van € 5.000. Net als vele andere, raakten hij ook aan de bedelstaf. 
Shanghai indringer en 2 keer goud op de Universiade - Volkskrant 23 augustus

20160904
Neem het tempo aan van de natuur. Haar geheim is geduld.
Ralph Waldo Emerson - Dagelijkse Gedachte

20160904
Bamboe kan wonderplant zijn voor Afrika
Je vraagt je af waarom nog niet alle ongebruikte lappen grond in Afrika vol staan met bamboe. Het reuzengras kan op onmogelijke plaatsen groeien en de vraag naar bamboe als bouwmateriaal neemt alsmaar toe op de wereldmarkt. Het wordt de wonderplant en het groene goud genoemd. Aanplant van bamboe helpt ook nog eens tegen de opwarming van de aarde; bamboe haalt bijna 2 keer zoveel CO2 uit de lucht als bomen. Bestrijdingsmiddelen zijn overbodig, omdat het niet wordt belaagd door insecten. Bamboevezels kunnen verwerkt worden tot textiel, papier en karton en brandstofbriketten.
Volkskrant 23 augustus

20160904
De jaren leren je dingen die de dagen niet weten.
Ralph Waldo Emerson - Citaten.net

20160904
Het gaat slecht met de bijen en andere bestuivers. 40% van de soorten gaat achteruit en dat heeft grote gevolgen voor de voedselvoorziening. Want driekwart van de voedselgewassen zijn voor een deel afhankelijk van de bestuiving door insecten en heeft een grotere opbrengst bij bestuiving. Zonder bijen heb je nog steeds aardbeien, maar hele kleine. Een van de belangrijkste oorzaken van de achteruitgang is het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Er is sprake van een paradoxale situatie: de landbouw heeft als doel voedsel te produceren en schakelt vervolgens een van de belangrijkste productiefactoren uit. De marktwaarde van het bestuivingsgedrag van insecten ligt tussen de 200 en 500 mld euro per jaar.
Volkskrant 16 juli

20160901
De situatie is wanhopig, maar niet ernstig
Citaat Column Bert Wagendorp - Volkskrant 1 september

Geen opmerkingen:

Een reactie posten