donderdag 31 oktober 2019

Treffend Sprekend - oktober 2019

2019102
Als ik wilde dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd
Johan Cruijff

20191022
Vroeger mailde je even, of pakte je de telefoon, tegenwoordig is er de constante dialoog. Wat belangrijk is bij de constante dialoog: je kunt niet gewoon beginnen met praten, nee, je gaat hem aan, start hem op, je verdiept en onderhoudt hem. Laatst hoorde ik iemand zeggen: 'Laten we in een constante vruchtbare dialoog treden waarmee we echt signalen kunnen vertalen naar beleid.'
Japke-d. Bouma - Boekje Uitrollen is het nieuwe doorpakken - 2019

20191022
Patiënt: "De liefde van mijn leven is er met de liefde van haar leven vandoor!!!"
Dokter Sigmund - Volkskrant 12 okt

20191022
Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding
Het verbod gaat over de Nederlandse waarde van elkaar in de ogen kunnen zien. Een 'open samenleving' zoals de onze vraagt om een open blik (Van Roessel). De Franse filosoof Levinas benadrukte hoe belangrijk de ervaring van 'het gelaat van de ander' was voor zijn religieus humanisme. 'De blik van de ander' moet niet zijn afgeschermd of vernauwd tot een spleet. De blik van verstandhouding wordt daarmee onmogelijk gemaakt en daarmee neemt het collectieve vertrouwen af. Maar de open blik van mensen die elkaar zien en misschien ook nog eens daadwerkelijk 'ontmoeten' is overigens een uitstervend fenomeen aan het worden, door de alomtegenwoordigheid van de smartphone en daarmee het neerslaan van de ogen.  
Fragment column Stephan Sanders - Volkskrant 10 okt

20191022
Waar reuring is, kun je rust brengen
Nieuwe schaapsherder Exloo - 2 okt

20191022
Rober Dijkgraaf krijgt de prijs onder andere omdat hij 'waar hij maar kan onvermoeibaar de schoonheid van wetenschap blijft benadrukken én het belang ervan in de maatschappij', omdat hij de gave heeft om 'de allermoeilijkste dingen zo uit te leggen dat je tenminste dénkt dat je ze begrijpt', en omdat hij een manier van denken heeft 'die strikte logica koppelt aan tomeloze verbeelding'.
De jury van de Irispenning voor Excellente Wetenschapscommunicatie - 12 okt

20191022
Dat zal niet door feiten worden beslist, maar door woorden die voor feiten worden aangezien.
Artikel Volkskrant over het impeachment van Trump - 1 okt

20191022
Hy dêr't wy fan hâlde,
is net echt wei.
Hy is by ús,
eltse dei.
Wy sjogge him net,
mar hy giet mei ús mei.
Hy wurd mist,
hy stiet ús nei.
Tekst op rouwkaart - okt 2019

20191022
Zijn we uitgevochten, vroeg de man
Wij zijn uitgevochten, zie de engel
Laat me maar los, zei de man
De knikte en liet hem los
Toon Tellegen - overlijdensadvertentie Volkskrant 21 okt

20191022
De avonturen van Boris Brexit
De verhaallijn wordt met elke editie onwaarschijnlijker en de wendingen geforceerder. Waar ze het vandaan halen is een raadsel, maar petje af voor de scriptschrijvers. Boris schreef niet één, maar 2 tegengestelde brieven. De formele ondertekende hij niet, de andere wel. In die laatste vroeg hij 'Brussel' zijn ongetekende verzoek te negeren. Het laatste nieuws - al uren oud, een eeuwigheid in de duizelingwekkende wereld van Boris - is dat parlementsvoorzitter John ''Ór-dáh!' Bercow maandag laat weten of de Brexitdeal meteen in stemming wordt gebracht. Eén ding staat vast: het wordt een historisch dag.
Fragment column Jean-Pierre Geelen - Vollkskrant 21 okt


20191022
'Volgende week is het al weer 2,6 mld jaar geleden dat het heelal ontstond
Gummbah 

20191022
Als ik het goed begrijp draait het bij de Brexit-onderhandelingen al een tijdje om een open grens die tevens dicht is, of een dichte die toch een beetje openblijft. Een cirkel en een vierkant moesten samen in een hokje zei een optimistische Mark Rutte. Meteen dacht ik aan Tante Jo, die als kind op school ooit langs alle klassen was gestuurd om te informeren of het 'ronde vierkant'daar misschien lag. Ruim een halve eeuw later krijgt ze nog altijd rode vlekken in haar nek bij de herinnering aan het hoongelach van haar schoolgenootjes en haar eigen onnozelheid. 'Pas op voor mensen die het onmogelijke vragen', hoor ik haar nog zeggen.
Fragment column Sander Donkers - Volkskrant 21 okt

20191022
Aan het begin van de avond sprak Johnson het Lagerhuis toe en zag het als een uitgelezen kans om de het parlement de les te lezen, compleet met een knipoog naar The Dead Parrot-sketch van Monty Python. 'Dit parlement is een schande', bulderde hij, eraan toevoegend dat men de wil van ruim 17 mln stemmers negeert. 'Maar de tijd komt, dat zelfs deze kalkoenen niet meer in staat zijn Kerstmis tegen te houden'.
Volkskrant 26 sept 

20191020
It is usefull to be persistent in your flexibility, or flexible in your persistence
Promotiestelling Kiki de Jong - Gedrags- & maatschappijwetenschappen - Broerstraat 5 oktober 2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten