dinsdag 3 september 2024

Treffend Sprekend - september 2024

20240910
Nederland is een di-do-economie geworden.
De domibo is de vervanger van de vrijmibo: 'vroeger op vrijdag ging je nog weleens samen de stad in om in de lampen te hangen. Dat doe je op donderdag niet, want morgen moet je werken.' 
'Als er morgen genoeg collega's op kantoor zijn, ga ik zeker ook. Tenzij ik vanavond meer dan acht glazen bier drink, dan werk ik thuis.
Volkskrant 7 sept

20240910
Het beste is de vijand van het goede
Franse verlichtingsfilosoof Montesquieu - Interview met filosoof Julian Baggini - Volkskrant 9 sept

20240910
Het leven draait om meer dan geluk. Aristoteles schreef over eudaimonía, wat geen geluk betekent maar iets als menselijk bloeien, leven naar je mogelijkheden. Vincent van Gogh heeft geen gelukkig leven geleid, maar wel een bloeiend leven.
Interview met filosoof Julian Bagini (56) - Volkskrant 9 sept

20240910
Tot de kernwaarden van het populisme behoort de ontkenning dat we leven in een wereld waarin iedereen met iedereen verbonden is en dat op die verbondenheid een gemeenschap is gebouwd. Met bondgenootschappen, economische en geopolitieke samenwerkingen, handels- en mensenrechtenverdragen, een internationale rechtsorde en morele verplichtingen.
Column Sheila Sitalsing - 7 sept

20240903
Nog steeds geloven de meeste Trumpstemmers dat de verkiezingsuitslag van 2020 is gemanipuleerd. In allerlei plaatselijke en statelijke kiescommissies hebben loyalisten zitting genomen die niet van plan zijn de uitslag te certificeren als Trump verliest en daarmee kunnen ze een formele uitslag dwarsbomen of vertragen.
Volkskrant-commentaar - Michael Persson - Volkskrant 2 sept

20240903
De treinkaartjes worden volgend jaar zo'n 11% duurder
De hamvraag is uiteraard: waarom moet het openbaar vervoer rendabel zijn? Autosnelwegen en andere infrastructuur zijn ook niet rendabel: aanleg en onderhoud van autosnelwegen kost jaarlijks zo'n € 5 mld.
Column Jar van er Ploeg - Volkskrant 7 aug

20240903
Elon Musk is alles wat er mis met deze tijd; een bewijs dat het neoliberalisme een pest is die zo venijnig om zich heen woekert dat we allemaal gevangen zitten in een koortsdroom waarin een zelfgenoegzame, extreemrechtse junk die volledig blasé is door zijn eigen genialiteit de macht heeft om te beslissen over verkiezingen, oorlogen en de waarheid.
Column Jarig van der Ploeg - Volkskrant 10 aug

20240903
Ik kan jou
Niet meer aanraken
En toch
Raak jij mij
Voortdurend
Angela Koster - Overlijdensberichten - Volkskrant 2 aug

 

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage